Japonské kované stolárske dláto na laminované drevo - 12 mm
Kód: 5121Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Čepele tradičných japonských dlát Nomi (鑿) sú vyrobené laminovaním z dvojvrstvovej ocele. Samotné telo je úmyselne vyrobené z mäkšieho materiálu, ktorý tlmí nárazy pri údere paličkou a znižuje šancu na poškodenie nástroja. Ostrie je však vytvorené z extrémne tvrdej karbónovej ocele, z ktorej sa pri výrobe stane vrstva s tvrdosťou 62 Rc u klasických Nomi dlát, až do tvrdosti 67 Rc u japonských dlátách s HSS čepeľou, pričom klasické európske dláta dosahujú iba 58 až 60 Rc.
Ručne vyrábané dláta Nomi sú vytvorené metódou kováčskeho zvárania, ktorá sa používala celosvetovo pred nástupom lacnej mäsovo vyrábanej ocele. Bohužiaľ táto kedysi vynikajúca technika sa vo výrobe dlát mimo Japonska dnes už prakticky nevyužíva.
Vlastnosti dláta Nomi
✅ Tradičné japonské dláto Nomi
✅ K použitiu na laminované drevo
✅ Ručne vyrábané
✅ Tvrdosť čepele až 62 Rc
✅ Vybraný profil ostria = menšie trenie
✅ Rukoväť z červeného duba
✅ Vyrobené v Japonsku
Ostrie je do rukoväte zasadené v miernom uhle, čo umožní dosiahnutie vyššej pracovnej hĺbky. Vybraný profil ostria zmenší plochu, ktorou sa dláto dotýka spracovaného dreva a znižuje trenie materiálu. Zároveň sa tým dláto ľahšie brúsi a po opätovnom brúsení si čepeľ udržuje rovný tvar. Brúsenie týchto dlát je odporúčané pomocou mokrých japonských brúsnych kameňov, čím vás nástroj odmení vynikajúcou ostrosťou a odolnosťou ostria po dlhú dobu. Objímku dlát Nomi je potrebné pred prvým použitím osadiť.
Dodatočné parametre
Kategória: | Klasické stolárske dláta |
---|---|
Šírka ostria: | 12 mm |
Profil ostria: | Plochý |
S objímkou: | Áno |
Dĺžka: | 230 mm |
Hmotnosť: | 100 g |
Materiál: | Uhlíková oceľ |
Vyrobené v: | Japonsko |
Počet v balení: | 1 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.